Lalicup menstrualna skodelica


No pa sem jo tudi jaz preizkusila-Lalicup menstrualno skodelico. Sprva sem bila zelo skeptična, potem pa sem se odločila, da jo preizkusim. Naročila na spletni trgovini https://lalicup.si/, poleg še menstrualne hlačke, ki so mimogrede odlične! Prvič mi je bilo malo nelagodno, ampak potem vidiš, da je podobno kot pri uporabi tampon. Lahko jo uporabljaš več let med spanjem, potovanji, športnimi aktivnostmi in celo plavanjem. Ne suši ali draži vaginalne sluznice kot klasični higienski pripomočki. Pri uporabi vložkov sem vedno imela kakšna vnetja, tukaj jih ni! Ker enkrat na teden hodim plavati, sem jo preizkusila tudi v bazenu . Preprečuje vdor vode v nožnico med kopanjem v kadi in plavanjem v onesnaženem bazenu ali morju. Z menstrualno skodelico se res počutim svobodno in brezskrbno.

Kako jo uporabiš?

Najprej si umiješ roke in temeljito umijemo z vodo in blagim milom skodelico ter prevremo (približno 10 minut) v večji količini vode. Preverimo tudi, da so luknjice na vrhu skodelice povsem odprte. Ustrezna higiena rok je izjemno pomembna, da ne vnašamo škodljivih snovi v nožnico, zato si pred rokovanjem s skodelico temeljito umijemo roke z blagim milom in toplo vodo.

Menstrualno skodelica Lalicup lahko lepo zlagaš v manjšo obliko za lažje vstavljanje
Pred prvo uporabo (ali dokler se vstavljanja skodelice ne navadimš, lahko menstrualno skodelico navlažiš z vodo ali namažeš z lubrikantom na vodni osnovi za lažje vstavljanje. Namestiš se v udoben položaj bodisi si jo vstaviš med sedenjem na stranišču, čepenjem ali s privzdignjeno eno nogo. S čvrstim prijemom zloženo skodelico vstaviš v spodnji del nožnice, pri tem pa sprostiš vaginalne mišice. Skodelico namesti nekaj centimetrov pod maternični vrat. Prav nič hudega ni, če boš med prvimi vstavljanji malce nespretna, a se boš privadila. Po vstavitvi preverimš, če se je skodelica pravilno razprla, da bo učinkovito lovila menstrualno kri; to storiš tako, da s prstom rahlo zaokrožimo okoli dna skodelice. Pecelj skodelice lahko odrežeš ali skrajšaš, če te moti. Pravilno vstavljena skodelica ne povzroča bolečine ali občutka nelagodja.

Kako jo odstraniš?

Večina žensk menstrualne skodelice odstrani in izprazni 2- do 4-krat dnevno (kar je manj pogosto, kot običajno zamenjamo tampon). Pred odstranjevanjem očistimš roke z blagim milom in vodo. Vaginalne mišice sprostiš, dno skodelice primeš s kazalcem in palcem ter čvrsto stisneš, dokler ne začutiš, da podtlak, ki skodelico drži varno na mestu, popusti. Ob sprostitvi podtlaka včasih zaslišiš tudi značilen zvok. Skodelico zložiš v manjšo obliko (podobno kot pri vstavljanju) in nežno izvlečeš. Pri tem si lahko pomagaš tudi s pecljem, nikakor pa ne vlečeš samo za pecelj skodelice, saj lahko to povzroči razlitje vsebine skodelice in celo poškodbe nožnice. Ob pravilni odstranitvi ne bo nič več madežev krvi, kot jih je pri menjavi tampona.

Drage moje zaživite lepše, boljše in predvsem bolj udobno življenje med menstruacijo. Jaz sem vesela, da sem jih našla, skupino prijateljic, ki soustvarjajo pot prve slovenske menstrualne skodelice LaliCup.
 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com