Zdrava kuhinja pri Malinci

Ker sem se odločila, da bom začela bolj zdravo kuhati in bom v svoj vsakdan vnesla zdrava živila, sem skočila na najbolj aktualno spletno stran z zdravo prehrano – Malinca. Naj jih na kratko predstavim: spletna trgovina Malinca je bogata z zdravo prehrano in naravno kozmetiko, ima tudi portal z najbolj okusnimi recepti ter nasveti. Spremljam jih že od njihovega samega začetka. Tokrat sem se odločila za kokosovo olje, ki nadomešča mast, maslo in vse druga olja. Uporabljam ga kot dodatek k sladicam, smoothie-jem, namazom in omakam, pri peki, cvrtju ali kuhanju, saj je olje zelo stabilno pri visokih temperaturah. Kot so mi pri Malinci svetovali, pa je odličen tudi kot maska za lase ali krema za kožo, saj jo navlaži in deluje protivnetno. Tudi moj frizer je potrdil blagodejne učinke in blesteči lesk kokosove maščobe.

Ker moja hči obožuje arašidovo maslo in sem želela 100 % naravega, sem ga seveda našla pri Malinci. Najboljše arašidovo maslo pa je tisto, ki ne vsebuje popolnoma nič drugega kot arašide. Za intenziven in odličen okus maslo ne potrebuje nobenih dodatkov. Hči veliko trenira in je arašidovo maslo v njeni prehrani dodaten vir beljakovin. Ta se odlično poda k sadju in njen priljubljen prigrizek je slastna arašidova pomaka z narezanimi jabolki in rozinami. Zdrav in okusen prigrizek za otroke, pa tudi za starše! 😎

Še ena preprosta in okusna ideja je bananin sladoled – v mešalnik vržete nekaj zrelih in mehkih banan, dodate jedilno žlico arašidovega masla in dobro premešate, da nastane gladka zmes, ki jo vlijete v posodo, ki jo za nekaj ur postavite v zamrzovalnik in voila! Odlična sladoledna poslastica je nared! Lahko se poigrate z okusi in posipi, dobro se priležejo neslani arašidi in drugi oreščki, na drobno narezano suho sadje itd. Naj vas vodi vaša kulinarična ustvarjalnost! 

100 % naravno arašidovo maslo lahko drugače kombiniramo skoraj s katerokoli hrano. No, ljubitelji menijo, da lahko arašidovo maslo vmešamo v čisto vse, saj je okus božanski in jedem doda svilnato teksturo, zato se harmonično zlije tako s sladkimi kot tudi s slanimi jedmi. 

Pri izbiri zdravih izdelkov sem izredno pozorna na ponudnika in zelo vesela, da sem jo našla – Malinco. Všeč so mi, ker dajejo prednost izdelkom slovenskega porekla in izdelkom iz kontrolirane ekološke pridelave. Sodelujejo z različnimi kmetijami, proizvajalci in nutricionisti, s katerimi skupaj izbirajo, testirajo in razvijajo izdelke, ki so najboljši za naše telo. Moj prvi vtis o predstavljenih izdelkih je navdušujoč, kajti čuti se, da je pri Malinci kvaliteta živil na prvem mestu, poudarek pa dajejo tudi čim manjši predelavo. In prav je tako! 

P. S. “Stay tuned” za  naslednjo edicijo Malincinih dobrot iz polne shrambe zdravja! 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com