Matcha japonski zeleni čaj


Matcha je japonski zeleni čaj v prahu, ki se uporablja pri čajnih ceremonijah. Tako sem se odločila, da matcho preizkusim tudi jaz. Pri matchi me je najprej presenetil njen okus, saj je zelo specifičen, lahko bi rekla oreškast in rahlo grenak. Temenejši, kot je odtenek zelene barve čaja, močnejšo aromo ima.

Ker obožujem japonsko kulturo in sovpada z mojim slogom življenja, jo bom redno konzumirala. Sem navdušena nad odličnim počutjem čez dan. Matcha je tudi zelo cenjena zato, ker povečuje koncentracijo in ohranja bistroumnost. Pripisujejo ji tudi učinke, kot sta uravnoteženje energije in izboljšanje presnove. Matcha ni čaj, kot ste ga vajeni: pridelujejo in pripravljajo ga na prav poseben način.

Matcha menihom omogoča prehanjanje v višje stanje zavesti, za kar je zaslužna aminokislina L–teanin. Ta spodbuja nastajanje alfa možganskih valov, ki so značilni za budno in obenem sproščeno stanje. Poleg tega spodbuja nastanek dopamina in serotonina, ki izboljšujeta razpoloženje, spomin in koncentracijo. In kot so zapisali strokovnjaki, kombinacija kofeina in antioksidantov lahko spodbudno vpliva na metabolizem. Antioksidanti, prisotni v matcha čaju, so močni zavezniki v zaščiti pred rakom. Vendar le, če temu v prid prilagodiš tudi drugo hrano in splošen življenski slog. Nalivanje z matcho ob nezdravem načinu življenja pač ne bo pomagalo. Matcha čaj naj bo nesladkan, z njim enkrat na dan nadomesti druge pijače in tako premagaj številne težave.

Kako si ga pripraviš?

Postopek priprave Matcha čaja se zelo razlikuje od tradicionalne priprave zelenega čaja, saj ne zaužijemo le poparka, ampak tudi fino mlete čajne liste. Za pripravo ene skodelice Matcha čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja. V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (do 80°C) približno do polovice, zmešamo s posebno metlico in zaužijemo.

Kje ga najdeš?

Spletna trgovina VitalAlbo, je odlična izbira za te produkte, so trgovina, ki imajo prav vse, kar je zdravo.
 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com