Koža naših otrok


Že veš kako negovati kožo pri svojem otroku? Nažalost ob poplavi različnih kozmetičnih izdelkov za otroke, nikoli nisi siguren kateri izdelek izbrati. Naj ti pomagam!

Dejstvo je, da tako kot otroci odraščajo, odrašča tudi njihova koža. Od rojstva do približno 6. leta je koža še vedno tanjša in manj pigmentirana kot koža odraslih. Žleze lojnice in znojnice še vedno manj aktivne, zato sta hidrolipidni film in zaščitni kislinski plašč še vedno razmeroma šibka.

Po nasvetu dermatologov se priporoča, da otroka prve tedne po rojstvu umivaš samo z vodo. Kasneje uporabljaj nežno sredstvo za umivanje ter pripravke, ki nadomestijo milo. Če je koža suha, po kopanju naneseš vlažilno sredstvo, da koža nadomesti maščobe. Velja upoštevati pravilo treh minut. Ko se otrok tušira ali namaka v kadi, pride zaradi vode do boljše hidracije povrhnjice, kar pomeni, da ima v tem trenutku koža več vlage. Ne uporabljaj navadnih mil, saj so izjemno škodljiva za kožo in negativno vplivajo na njen pH ter jo izsušijo in dražijo. Dobra izbira j Trudi kozmetika.
Trudi kozmetika ima prav vse.. V Trudi kozmetiki najdeš mila s pH 5.5, ki združujejo posebno nežne sestavine, prilagojene občutljivi otroški koži, nežno čistijo in ščitijo kožo ter ji vračajo naravno maščobno ravnovesje. Šamponi so  učinkoviti in čim manj dražiti oči. Vsebujejo površinsko aktivne snovi, ki zelo malo dražijo. Za nego otroške kože uporabi Trudi kozmetiko, ki vsebuje vse od blagih in nevtralnih kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni posebej za otroke. Večina njihovih je sestavin naravnih in izdelki so dermatološko testirani. Med izdelki Trudi so ravno takšni, ki ne vsebujejo sestavin, kot so dišave, umetna barvila, konzervansi, nekaterih UV-filtrov, ki lahko kožo otroka dražijo. Hkrati pa morajo izdelki vsebovati sestavine, ki kožo vlažijo, jo ohranjajo gladko in prožno ter po potrebi ustvarijo zaščitno plast.

Torej upoštevaj zlato pravilo, da pa seveda z ničemer ni dobro pretiravati.

S Trudi kozmetiko do zdrave kože otrok.
 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com