Aromaterapija-eterična olja

Koristi eteričnih olj je nešteto. Poleg njihovih zdravilnih lastnosti, imajo tudi druge praktične učinkovine. Za vse, ki želijo živeti čim bolj zdravo in se odreči večini industrijsko izdelanih sredstev tudi znotraj doma, bo zanimivo dejstvo, da lahko rastlinska olja uporabljamo skoraj v vse namene. Iz njih naredimo kozmetiko, jih dodamo razpršilom za osvežitev zraka, z njimi odišavimo perilo med pranjem v pralnem stroju, jih dodamo čistilom. Sama jih zelo rada uporabljam za odišavljanje prostora.

V sobi moje hčere uporabljam mešanico Concentration zeteričnima oljema limone in rožmarina. Mešanica izboljšuje koncentracijo, dolgoročni spomin ter prinaša jasnost. Vsebuje eterični olji rožmarina in limone. Eterično olje rožmarina dokazano izboljša dolgoročni spomin tudi do 70% in povečuje zbranost. Blagodejno vpliva na stres, vrača moči in poživlja. Eterično olje limone deluje izredno poživljajoče in stimulativno. Pomaga pri odločitvah, saj prinaša jasnost in odločnost.

V moji spalnici uporabljam dišavo in sicer stekleničko Antistress, kjer se skrivajo vrhunska eterična olja bergamotke, geranije in kadilne bosvelije, ki na izjemno učinkovit in naraven način odpravljajo stres, napetost in tesnobo. Z zdravilnimi vonji poskrbijo za pomiritev in sprostitev.

Aromaterapija nikakor ni nov oz. novodobni pojem, prve zametke le-te je moč opaziti namreč že v antičnem obdobju. Vse stare civilizacije (od Egipčanov pa do Aztekov) so uporabljale aromatične materiale za odišavljenje prostorov, parfume in zdravilne pripravke.

 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com