Sladoled na moj način a la Isabella

Priprava domačega sladoleda je lahko zelo enostavna in zabavna. Poznamo več različnih načinov priprave sladoleda. Tokrat vam bom predstavila svoj način priprave, zame najbolj okusnega sladoleda. Ponovno pa sem uporabila koristne sestavine kmetije Vizjak, nad katerimi sem preprosto navdušena. Poleg dobrega okusa njihovega kremnega medu, le ta prinaša številne koristi za zdravje. Z malo domišljije poleg sezonskega sadja lahko dodate še različne oreščke, karamelo, likerje itd. Pa si poglejmo moj najdražji saldoled imenovan »a la Isabella«.

Banane pretlačimo skupaj z limoninim sokom in medom. Okus kremnega meda je zelo pomemben, zato priporočam kremni med z ingverjem ali kremni med z goji jagodami, ki se odlično poda h okusu. Nato dodamo gosto smetano in zamešamo v kremo. V kolikor se želite v celoti posluževati medove močne antioksidativne vrednosti, ga nikoli ne segrevate oziroma dodajate tekočinam nad 38 stopinj.


Kremo 3 ure hladimo v zamrzovalniku. Nato jo v skledi pretlačimo, da dobimo ledene kristale. Ponovno zamrznemo. Po dveh urah jo spet pretlačimo in še za dve uri zamrznemo. Sladoled pustimo 30 minut na sobni temperaturi, okrasimo z koščki čokolade, ali po želji. Sladoled lahko tudi okrasite z gozdnimi sadeži in lističi mete ter posipajte s sladkorjem v prahu in takoj servirajte. Naj vam bo v slast! Pa srečno!


 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com