Chili con carne z dodatkom chili frik

Odkrila sem hudo dobre izdelke kmetije Vizjak, ki ponujajo izdelke s polnovredno in kakovostno hrano vzporedno z največjim spoštovanjem do narave.  Ker sem tudi sama na tak način naravnana, vam bom v današnjem prispevku predstavila recept za najboljši chili con carne z dodatkom njihovega edinstvenega izdelka chili frik Desert smoke.  Chili con carne je tradicionalna mehiško jed, ki pa se je marsikdo ustraši zaradi dolgega spiska sestavin. 

V resnici je priprava tako enostavna, da je dober rezultat neizogiben. Vsekakor priporočam nujno dodati chili frik Desert smoke, ki naredi tako dober okus, da vam ga ne znam opisati. Na segretem olju na hitro popražimo mleto meso, da porjavi in nato umaknemo posodo iz ognja. V manjši posodi segrejemo paradižnika, toliko, da ju lahko kasneje olupimo. V večji ponvi segrejemo olivno olje, na katerem prepražimo drobno nasekljano čebulo. Ko se ta razpusti, dodamo na drobno narezan česen in chili frik Desert smoke. Ko česen zadiši, dodamo mleto papriko in origano, začimbe pražimo minuto, nato dodamo prej prepraženo meso. Vse skupaj dobro zmešamo, nato dolijemo pelate in na drobno narezana in olupljena paradižnika. Vse skupaj mešamo nekaj minut, nato dodamo deciliter vode, ščepec cimeta, lovorjev list, sol, sladkor in paradižnikovo mezgo. Na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Dodamo odcejen fižol in še nekaj minut kuhamo. Preden chili con carne postrežemo, iz posode odstranimo lovorjev list. Zraven lahko ponudimo kislo smetano, nariban parmezan in kos svežega kruha.



Pa dober tek! J




 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com