Konopljino olje iz kmetije Česenj

Številni članki govorijo o koristnosti izdelkov iz konoplje. Zato sem se tokrat odločila, da vam predstavim konopljino olje, ki ga tudi sama uporabljam za svoje zdravje. Konopljino olje predstavlja odličen prehranski vir, ki poleg maščob in beljakovin vsebuje tudi ogljikove hidrate kot najosnovnejši vir energije, vlaknine ter minerale in vitamine. Blagodejno vpliva na srce in ožilje, predmenstrualni sindrom, kožne bolezni, kot so akne in luskavica, pa tudi na artritis, diabetes in kronično vnetje mehurja. Najboljši izkoristek vseh pozitivnih učinkovin boste dosegli z uživanjem hladnega olja, saj se pri visokem segrevanju (nad 150 °C) uniči večina zdravju koristnih sestavin. Jaz konopljino olje uživamo na žlico ali pa ga dodajam različnim jedem, predvsem namazom in solatam ali kot dodatek k smoothijem.

Uživam ga na tešče. Priporočam predvsem to kar je zelo pomembno, da ga uživate redno in v priporočeni količini. Priporočena dnevna količina je 2 jedilni žlici – za odraslo osebo. Uživajo pa ga lahko tudi otroci.

Zdravilni učinki konopljinega olja se poznajo tudi na krepitvi imunskega sistema, saj snovi v olju spodbujajo proizvodnjo protitelesc. Nenasičene maščobne kisline blagodejno vplivajo na telesno odpornost. Zaradi visoke vsebnosti polinenasičenih maščobnih kislin, ki koristijo organizmu, a jih telo ni sposobno samo tvoriti, zato se le te pridobivajo s hrano.


Zaradi manjše količine in dajanje prednosti kvalitete pred kvantiteto priporočam kmetijo Česenj, ki ima izjemno visoko kakovostno konopljino olje in superiorno svež okus. Na voljo imajo velikoizdelkov iz konoplje. Več si lahko ogledate na njihovi strani Kmetija Česenj.
 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com