Bulgaria Goldea


Parfum Bvlgari Goldea je povabilo na nenavadno olfaktivno potovanje, ki je vzklilo v domišljiji parfumerja-draguljarja. Napaja in hrani ga zgodovina sveta in vseh njegovih zakladov.

Goldea, metafora za ponovno odkrito, univerzalno, a hkrati intimno olfaktivno vesolje, govori številne zgodbe:
Zgodbo o zlatarju-alkimistu, ki je delal z rumenim zlatom, in ki ga Bvlgari, v vseh njegovih oblikah časti že več kot 130 let ter v njem združuje klasično zapuščino in modernost.
Zgodbo o ustvarjalcu, ki je zaljubljen v ikonske ženske, ki se nikoli ni prenehal potapljati v njihovo najgloblje bistvo, da bi zanje zmogel ustvarjati najbolj dragocene zgodbe v obliki dišav in draguljev. “Ljubezensko afero”, ki traja že več kot stoletje, so v šestdesetih letih dvajsetega stoletja najbolje opisali Hollywood, Cannes in Cinecittá.
Zgodbo o strastnih razmerjih, ki so jih boginje in sodobne dive vedno imele z zlatom in zgodbo o kači, ki je prav tako talisman v Bvlgarijevih poezijah kovine, kamenja in dišav. Te čudovite Deae – latinsko za boginje – črpajo svojo moč in zapeljivost iz večne lepote prvega in simbolizma drugega.
Goldea, manifest Bvlgarijevega stila, se blešči v inovativnih dišavnih čustvih cvetno-orientalskih not, ki ujemajo in odbijajo svetlobo in žametno razvajajo kožo. Prav tako je poklon eni izmed ultimativnih ikon svetlobe, čutnosti in zlata v zgodovini, literaturi in filmu zadnjih 2000ih let: Kleopatri.


Isabeli Fontana uteleša svetlo sončno intenzivnost ženske Goldea. Vse na njej spominja na skrivnostno rojstvo tega parfuma, zibelke svete ženstvenosti, ki izžareva čutnost, božanskost in karizmo. Celo njena narava se zdi, kot da je del “Kroga neponovljivih”, ki ga je ustvarila Kleopatra, da bi potrdila da je brez sebi enakega, in zagotovila, da bo njena podoba postala nesmrtna. Da je sama po sebi sončni sistem.
Nad imidžem femme fatale Goldea ženska žari z intimno svetlobo. Kamorkoli gre, jo vsi prepoznajo kot resnično, živečo boginjo. Kraljevska, svetlobo odbojna lastnost, ki sije iz njenega telesa, načina kako postavi glavo in njene prirojene moči zapeljevanja – je oboje – ikonska in sodobna. Vse na njej je mitično in objekt potrebnega razmisleka.
Oblečena za vladanje, kjerkoli že je, nikoli ne pozabi draguljev Serpenti, emblematičnih modnih dodatkov, ki si jih ovije okoli vratu ali na zapestji. Prav tako ni nikoli brez svoje stekleničke parfuma, njenega orožja za zapeljevanje, ki ujame svetlobo, ki jo oddaja ta boginja. Sonce, zlato in kača so prepleteni – popolni koncepti, ki jih vzame za svoje.
Privablja jo vse, kar povzdiguje in iz nje pritegne najboljše, hodi naravnost proti piramidnim vrhovom, ki si jih je zastavila, zavedajoč se se svoje lepote, svoje moči.  Je zvezda svojega življenja, tista, ki ji mi pravimo usoda.
Drzna, Izmuzljiva, Fascinantna…
Goldea ženska vstopi v Bvlgarijev očarljiv svet kovine in kamenja.
 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com