Nivea sun zaščita pred soncem


Tehnologija posebne UV-kamere nam prvič omogoča, da se na lastne oči prepričamo, kako sonce poškoduje našo kožo in kako se pred škodljivimi učinki UV žarkov lahko preprosto zaščitimo.

Večina ljudi pravi, da se zaveda škodljivih učinkov sončnih žarkov, ob tem pa tudi tega, kako pomembno se je pred soncem ustrezno zaščititi. Mnogo je sicer takšnih, ki uporabo zaščitnega faktorja prištevajo med svojo vsakodnevno rutino, a še vedno se najdejo takšni, ki svoje kože ne zaščitijo dovolj oziroma izdelkov za zaščito pred soncem sploh ne uporabljajo.

Vir življenja
Sonce samo po sebi ni naš sovražnik. Prav nasprotno, sonce je najpomembnejši vir življenja. Sončna svetloba prodre v naše telo skozi čutilne celice v očeh in koži. Spodbuja imunski sistem, pomaga preprečevati okužbe, spodbuja dobro razpoloženje in pospeši dihanje, krvni pretok, prekrvavitev ter metabolizem. Brez sonca naše telo ne more tvoriti nujno potrebnega vitamina D, ob tem pa je sončna svetloba blagodejna za naše psihično počutje.

Ko škodljivi žarki razkrijejo svoj pravi obraz
A vse dobro ima navadno tudi slabo plat. Pri soncu se kaže v obliki škodljivih ultravijoličnih žarkov. Kratkovalovni UVB-žarki tako ne spodbudijo le tvorbe melanina, ki spodbuja porjavelost. Povzročajo sončne opekline in poškodujejo našo DNK. UVA-žarki medtem niso odgovorni za opekline, a  lahko povzročijo alergije na sonce in dolgoročne poškodbe vezivnega tkiva, vse to pa vpliva na prezgodnje staranje kože.

Povsem preprosta zaščita
Zdaj se prvič lahko tudi na lastne oči prepričamo, kako UV žarki poškodujejonašo kožo, predvsem pa, kako preprosto se pred njimi lahko zaščitimo. Za to smo lahko hvaležni avstralskemu filmskemu ustvarjalcu Thomasu Leverritu, ki je razvil in svet navdušil s svojo posebno UV-videografijo. Ta pokaže nevidne učinke UV-žarkov na kožo, obenem pa tudi dokazuje visoko učinkovitost izdelkov za zaščito pred soncem.  

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com