OBISK V OPTIKI PRI STOLNICI Korekcijska očala Gucci


OBISK V OPTIKI PRI STOLNICI

Korekcijska očala Gucci

Nekateri nosijo očala samo zaradi pike na i pri njihovem stilu, spet drugi zaradi korekcije vida, tretji samo za branje ali pa delo za računalnikom, včasih si jih nadenemo, da bi prekrili temne podočnjake po neprespani noči. J Nekaterih ljudi pa si sploh ne bi mogli predstavljati brez korekcijskih očal, ki so na nek način del njihove osebnosti – denimo Woody Allen. Večina me pozna kot zvesto uporabnico kontaktnih leč, katerih prepogosta uporaba ni priporočjiva, niti zdrava. Glede na delo, ki ga opravljam, vsakodnevna svetovanja mojim pacientom in študentom, so moje oči izpostavljene nenehnim naporom. Ob tem veliko delam tudi za računalnikom. Pogosto sem imela suhe oči, včasih žal tudi vnetja. Temu sem se odločila narediti konec, saj so bile moje oči vse bolj utrujene, hkrati pa sem si zaželela modnih korekcijskih očal, ki bi jih lahko vključila v svoj osebni slog. Torej, kako narediti nekaj dobrega za zdravje svojih oči in izgledati dobro?

V Optiki pri Stolnici v centru Ljubljane so me zares prijetno sprejeli in nadvse profesionalno opravili pregled. Že od osnovne šole hodim k okulistu na redne preglede. Prejšnje leto sem celo razmišljala o laserski korekciji vida, a se zaradi določenih tveganj, zanjo vendarle nisem odločila. Želela sem resnično natančen okulistični pregled in po pregledovanju ponudnikov tovrstnih storitev ter po priporočilu dobrih prijateljev, sem se odločila za Optiko pri Stolnici, kjer so mi naredili natančen pregled oči za očala in kontaktne leče.

Ob naročilu na pregled so mi svetovali, da na pregled s seboj prinesem obstoječa očala in leče. Najprej me je sprejela prijazna gospodična, ki je zapisala obstoječo dioptrijo oči in nato izmerila tudi moja očala na lensmetru. Nato je prišel dr. Oblak, ki je opravil natančen pregled mojih oči in dioptrije. Všeč mi je bilo predvsem to, da si je celotna ekipa vzela čas zame. Z zdravnikom sva se pogovorila o mojem obstoječem življenskem slogu in mi tudi sam svetoval večji poudarek na nošenju korekcijskih očal, kot samih kontaktnih lečah. Prav tako me je povprašal o zdravstvenem stanju oči moje družine. Sledilo je preverjanje mojega vida na tisti klasičen način – tako, da sem morala s table ugotavljati črke. Zdravnik je menjaval različna stekelca za določitev dioptrije. Dopadlo se mi je predvsem to, da si je vzel čas zame in moje zdravje oči. Namreč na pregledih pri drugih okulistih, sem imela vedno težavo s tem, da so prehitro menjavali stekelca, kar me je to pogostokrat zmedlo pri prepoznavanju črk. Enostavno si niso vzeli čas za celovit okulistični pregled. V ambulanti Optike pri Stolnici je zgodba čisto drugačna, saj sem bila deležna osebne obravnave, s posebno pozornostjo tudi do najamnjših podrobnosti. Nato je pregledal zunanje in notranje oko s oftalmoskopom zaradi morebitnih zdravstvenih sprememb na očesu. Glede na njegova navodila sem gledala v različne smeri, zdravnik pa mi je z oftalmoskopom pregledal oči, ki so k sreči zdrave. Za ugotavljanje morebitnega glavkoma, ki je prisoten ob povečanem očesnem pritisku, pa s posebnim sodobnim aparatom pihnejo v oko, kar je sicer malce neprijetno, a vendarle nič pretresljivega. Vsekakor mi je ta novejši način veliko ljubši kot pa očesne kapljice za merjenje očesnega pritiska, ki omrtvičijo oko. Po končanem pregledu, sva se z zdravnikom pogovorila, določil mi je nekoliko drugačno dioptrijo od tiste, ki sem jo imela predpisano nazadnje (pred enim letom); obrazložil mi je, da bo ta dipotrija zame udobnejša. Prav tako mi je svetoval glede tanjšanja stekel, saj imam kar precejšnjo razliko dioptrije med očesi in astigmatizem. Svetoval pa mi je tudi o pomembnosti pravilne izbire korekcijskega okvirja in tu ne morem mimo dejstva, da doslej še nisem bila deležna tako celostne obravnave s strani okulista. Poudarila bi, da sem s celotno izkušnjo v Optiki pri Stolnici izjemno zadovoljna. Veseli me, da sem tudi glede izbire korekcijskih očal dobila strokovno mnenje s strani zdravnika. Vedno sem namreč naivno verjela, da mi bodo velika očala omogočala popoln vid z vseh zornih kotov, a temu ni tako. Vid bi se mi lahko celo poslabšal. Nato je sledilo prijazno in učinkovito svetovanje glede izbire korekcijskega okvirja s strani optika. Tukaj je nastala mala težava, saj imajo v Optiki pri Stolnici resnično pestro izbiro očal, a to so tiste sladke težave. J

Hvala celotni ekipi za potrpežljivost in prijaznost. Odločitev je bila težka, saj mi je kar nekaj okvirjev pristajalo, a na koncu sem se odločila za korekcijska očala priznane blagovne znamke Gucci. Vesela sem, da so moja nova Gucci očala tudi trendi modni dodatek, ki popestri prav vsak outfit. Predvsem pa mi je pomembno to, da bom z njimi dobro videla. Vse pohvale celotni ekipi Optike pri Stolnici, ki je delovala profesionalno v vseh ozirih in da smo skupaj izbrali zares odlična očala.

Stajlingi že nastajajo v moji glavi in komaj čakam, da vam jih pokažem. Kako pogosto pa vi nosite svoja očala in na kakšen način jih vključujete v svoj osebni stil?

Korekcijska očala Gucci (Optika pri Stolnici), neon rumeni blazer (Zara), črn top (Wolford), ogrlica iz maxi perl (Zara), bel pulover (H & M), črn dolg blazer (MaxMara)

 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com