Oreščki


V današnji objavi bi želela predstaviti oreščke, kot naravno in polnovredno hrano. Mnogo ljudi živi v zmoti, da imajo oreščki in semena veliko vsebnost maščob, ki pripomorejo h kopičenju kilogramov. A to ni res! Veliko raziskav, ki sem jih prebrala, kažejo, da oreščki varujejo naše zdravje, kri, možgane in pripomorejo celo k hujšanju.  Sama jih uživam predvsem zaradi boljše krvne slike, večje energije in kot nadomestek čokolade. Sem namreč velik čokoholik. Omenila bi tudi, da so oreščki bogati z antioksidanti, vitamini in minerali. So dober vir maščobnih kislin omega 3, fitosterolov ipd. Prav tako dobrodejno vplivajo na holesterol. Oreščke uživam velikokrat namesto malice, pa tudi kot nadomestilo čokolade, ki jo obožujem.

Kje jih kupiti? Ob iskanju številnih ponudnikov, sem našla Biolandijo. Že pogled na njihovo spletno stran je v meni vzbudil zanimanje in prepričali so me. V Biolandiji so inovativni, ekskluzivni in ponujajo edinstvene izdelke s področja superhrane in superživil. Prav tako svetujejo pri izbiri tudi po telefonu. Izbira je pestra in okusi fantastični. Pa naj vam predstavim GoneNuts. Osnovani so na kaljenih oreščkih in semenih. S kaljenjem oziroma namakanjem se odstranijo encimski inhibitorji, ki drugače pri uživanju oreščkov otežujejo prebavo. Prav tako se poveča količina vitaminov, beljakovine pa se delno razgradijo in so tako bolj absorptivne. Kaljena hrana se hitreje absorbira in je lažje prebavljiva. Je t.i. »živa hrana« in povečuje vitalnost telesa. Moj izbor GoneNuts so:

·      špinačni pesto orehi – slani
·      kakavovi Brazilski oreščki z murvami in semeni konoplje – sladki
·      oreški bela čokolada.

Še nekaj o GoneNuts:
·    so presni – brez visoke toplotne obdelave kot tudi vsa ostala živila podjetja Living Intentions so le nežno posušena na zraku pri nizkih temperaturah (maksimalno do 45°C),
·      sestavljajo jih ekološke sestavine in t.i. superživila,
·      so brez glutena in veganski,
·      ne vsebujejo kakršnihkoli konzervansov, arom ali drugih škodljivih dodatkov,
·      so neverjetno okusni  -  no to boste pa lahko sami ocenili.

Najboljše in najbolj okusne oreščke si lahko pogledate na spletni strani:


V Biolandiji je še veliko izdelkov, ki jih bom zagotovo poizkusila in seveda predstavila tudi vam. Kdaj? Naj ostane skrivnost..

Želim vam dober tek in veselo sladkanje J

Vir: lasten


 

Instagram objave

Oglejte si objave na Instagramu

Facebook objave

Spremljajte objave na Facebook-u

Kontaktirajte avtorja

isabellastylefashion@gmail.com